Visuel med INED70 refraktor

Onsdag 16/3-16

Jeg hentede Maja omkring kl 15:00, og da det var helt vindstille, klart vejr og Månen lige var gået ind i 2. kvarter, fandt vi Majas lille refraktor, en INED70 (LINK), og monteringen frem.

Vi fik kikket meget på Månen og Maja fik lært at fokusere med crayforden.

Naboerne, John og Lise, kikkede også lige ind og fik et kik.

24/2-2017

Denne aften/nat passede den “store” newton næsten sig selv, M101 24/2-17/, og jeg fik observeret visuelt for første gang i lang tid med den lille 420mm f/6 refraktor.

Men men men, det er ikke helt ufarligt – Jeg stod fredeligt og forsøgte at få øje på Flamme tågen da der pludselig passerede et svagt lysende objekt gennem feltet. Da jeg kikkede op for at se om det var et fly tog jeg samtidig et par skridt baglæns og faldt derved bag over ud over bukbumshækken – der er kun ca en meter ned på den anden side, men da gruden hælder temmelig meget rullede jeg et par omgange inden jeg fik stoppet.
Det skete ikke andet end at jeg kom til at grine temmelig meget og harboøre habitten er godt sølet ind. Og så skal jeg nok lige ud i dagslyset i morgen og lede efter diverse okkular-, fokuser-, extension- og prisme- dæksler som lommerne var fulde af.