Trekantgalaksen / M33 / Triangulumgalaxy

2/11-2016

Jeg har aldrig forsøgt mig med M33, så da det endeligt var klart vejr  2/11, (sådan nogenlunde – der kom masser af drivende skyer indimellem) og M33 står meget gunstig for tiden, så skulle det da forsøges.

Jeg startede allerede ca ved 21 tiden og pakkede sammen igen ved 23 tiden da jeg skulle tidlig op og på arbejde næste dag.

Det blev til ialt 9×60″ + 8×120″ + 4×240″ lights (ialt 41 minutters eksponering) samt 3×240″ darks.
Ovenstående kom i en DSS gryde tilsat nogle gamle flats og så har jeg prøvet en nænsom behandling i PhotoShop. Der var en del “støj” / “grus” i billederne, jeg tror at der har været et tyndt skylag jeg ikke kunne se med det blotte øje.

Der skal samles flere lights ind på dette objekt ved næste lejlighed.

Desuden er billedet “binnet 2×2” – dvs skaleret 50% ned og derefter nænsom gausian blurr for at fjerne grynetheden.