Lovejoy 2014 Q2

13/1-15

Der var lige et hul i skyerne, så jeg nåede eet enkelt billede ud gennem et åbent stuevindue af kometen!.
Taget med Sigma 85mm objektiv.


 14/1-15

Kometen Lovejoy 2014 Q2 stod meget gunstigt på denne tid, så da der var nogenlunde klart vejr, dog med mange drivende lave skyer, besluttede jeg mig for alligevel at sætte udstyret op.

Det var noget af en udfordring og til tider spændende at stå klar med fingeren på camera fjernbetjeningen når skyerne kom drivende, kommer de ind i syns feltet eller ej? Flere gange kom to skyer drivende lige på hver side af kometen. Jeg prøvede lidt forskelligt, men det bedste resultat var hvor jeg kun brugte een enkelt eksponering.
Een enkelt 10 minutters eksponering.

Teleskopet var låst fast på kometen, derfor er stjernerne aflange.