ISS Sol transit

25/9-2016

Flere gange dagligt passeser den internationale rumstation, ISS, ind foran Solen, men da det kun er synligt fra en relativ kort og smal bælte, var det et utroligt lykketræf at det denne klare dag skete lige over Svendborg, endda meget gunstigt.

Her er forudsigelsen fra transit-finder.com

Passagen fandt sted præcis kl 14:10:07 som transit-finder havde spået. Også banen hen over skiven passede. Jeg sad og fulgte med på klokken (gps justeret) og lige på slaget fløj en mørk klat hen over solskiven. Dette observerede jeg på PC monitoren mens jeg optagede video med SharpCap.

Der var kun tre frames med ISS på. Jeg optog 3 minutter, startende kl 14:08:30, så jeg dermed har video 1 1/2 minut før og efter den forudsagte tid.

Jeg har kikket og kikket, men kan ikke få øje på Progress/Sojuz fartøjet som skulle være lige foran ISS.

Men alt i alt en pudsig oplevelse og endnu et eksotisk billede til trofæhylden