Flamme Tågen / Hestehoved Tågen

4/2-2016

For første gang i månedsvis var der klart vejr ok´g ikke mindst uden en generende Måne. Men atmosfæren var noget fimset, haloer omkring de klareste stjerner og Mælkevejen kunne kun ganske svagt anes.

Det er første gang i månedsvis jeg er igang med deepsky, og jeg ville prøve Flammetågen med hest, dem har jeg aldrig prøvet kræfter med før. Ud over at et kabel til kameraet blev strammet op mens jeg sad indenfor (det kostede 6-8 lights) så kørte autoguiding fint på mit nye setup (hurtigere og større PC), jeg brugte PHD2.

Her er så resultatet af 6 lights á 300 [s], 3 darks á 300 [s] samt en stak flats.

Den klare blå stjerne hedder Alnitak og er den østligste af de tre stjerner i Orion’s bælteHer i en for krafitg redigeret version så man bedre kan se Flamme Tågen øverst til venstre og Hestehoved Tågen nederst til højre: